About Us

A social impact hub that seeks to serve the common good, Temasek Shophouse brings the larger business, creative, social entrepreneurial, change makers and policy makers together. We are a group of connected individuals and businesses creating an economy of innovation and creativity in local communities and worldwide, working together to create a new era made up of collaboration and community.

Temasek Shophouse features an event space and an embedded social enterprise café, a rooftop garden, co-working spaces, meeting and function rooms, and offices for the staff from Temasek Trust, Temasek Foundation and Stewardship Asia Centre.

Our Purpose

Convenor –– ​Foster collaboration across sectors

Catalyst –– Inspire advancement in sustainability & community

Champion –– ​Different models of philanthropy

Our Manifesto

Begin with a little kindness

Build bridges not walls

Embrace the different

Feed minds and nourish hearts

Leave a gentler footprint

Go the extra mile

Be the change for good

A better tomorrow starts today

+ History of the Building


Photo courtesy of Lee Kip Lin collection, National Library Singapore

Boasting a rich heritage, the building was built in 1928 as part of Singapore’s postwar development of the lower end of Orchard Road and the city. Temasek Shophouse is nestled in the middle of the last remaining street-block of buildings along downtown Orchard gazetted for conservation by the Urban Redevelopment Authority (URA) in 2007. After being put up for tender by the Singapore Land Authority (SLA) in May 2017, the building has now been carefully restored.

The original shophouse comprised offices on the ground floor and apartments above, commonly known today as a mixed development. It was also one of the first buildings in Singapore to feature spiral staircases. A landmark project commissioned by two businessmen and notable philanthropists, it was a building reflective of its time, on the cusp between tradition and modernity like Singapore then.

+ Our Design Language


Temasek Shophouse’s interior was carefully designed to reflect a spirit of optimism while retaining the original architectural style of the building.

Influenced by biophilic design, greenery abounds at every turn. A lush green wall is integrated into a three-storey tall Art Deco inspired screen that stands at the heart of the building, bringing staff and visitors closer to nature. Its 27 different species of locally grown flora showcase biodiversity within a small footprint, reminiscent of a habitat within a rainforest in the tropics. Just as a sustainable ecosystem has both flora and fauna, the meeting rooms of Temasek Shophouse are named after native species of birds.

Inspired by conservation and sustainability, we imagine Temasek Shophouse to provide a green haven from the hustle and bustle of the city.

+ Our Space


Breathing new life into this conservation building, we have carefully preserved and reimagined it as Temasek Shophouse — a cradle for social impact; a place for people, purpose and planet.

Level 1 features a gallery and multi-purpose event venue meant for exhibitions, workshops, talks and other community events. On this publicly accessible level we also house Foreword Coffee, a social enterprise cafe who is a co-working partner of Temasek Shophouse.

On the mezzanine level are co-working spaces and meeting rooms for our co-working partners.

An ideal venue for evening events to be held, our outdoor garden at the back of the shophouse is accessible by the public along Stamford Canal.